PENTIKÄISTEN SUKUJUHLA MIKKELISSÄ 27.7-28.7.2024

Pentikäisten sukuseura kokoontuu tänä vuonna Mikkelin historiallisella tsaarinaikaisella vanhalla kasarmialueella. Kahden päivän aikana meillä on mahdollisuus tutustua toisiimme ja kuulla jäsentemme ja heidän perheensä elämän tarinoita.

SODAN JA RAUHAN KESKUS MUISTI

Ensimmäinen kohde on Sodan ja Rauhan Keskus Muisti. Muisti on uusi tiedekeskus, joka kertoo sodan vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan sekä sotilaiden että siviilien kannalta. Museokierroksella tutustutaan eri näyttelyihin virtuaalisen kerronnan avulla. Päämajamuseossa voit nähdä Mannerheimin työhuoneen sellaisena kuin se oli sodan aikana.

JALKAVÄKIMUSEO

Toisena kohteena on vanhalla kasarmialueella oleva Jalkaväkimuseo. Jalkaväkimuseo on sotahistoriallinen erikoismuseo ja se on puolustusvoimien pääaselajin, jalkaväen, aselajimuseo. Jalkaväkimuseossa on opastettu kierros.

PÄIVÄLLINEN JA ILLAN VIETTO

Päivällinen tarjoillaan vanhalla kasarmialueella olevalla Upseerikerholla. Päivällisen jälkeen vietämme aikaa yhdessä tutustumalla vanhaan kasarmialueeseen kasarmisuunnistuksen avulla. Suunnistus suunnitellaan erityisesti lapsiperheet huomioiden ja siitä on iloa sekä lapsille että kaikenikäisille aikuisille. Illan aikana on hyvä vaihtaa kuulumisia suvun muiden jäsenten kanssa.

JUHLAJUMALANPALVELUS

Sunnuntaina on perinteisesti juhlajumalanpalvelus kasarmialueen läheisyydessä olevassa Pitäjänkirkossa. Pitäjänkirkko on Suomen suurimpia puukirkkoja. Se on valmistunut vuonna 1873 Laskemme seppeleen sankarihautausmaalle, joka on kirkon lähellä.

SUKUJUHLA

Varsinainen sukujuhla ja sukukokous pidetään Mikkelin Upseerikerholla sunnuntaina 28.7.2024. Upseerikerho on upea, juhlava ja historiallinen paikka. Sukujuhla aloitetaan perinteisesti juhlalounaalla, jonka aikana voi tutustua suvun jäseniin ja vaihtaa kuulumisia. Lounaan jälkeen esitellään Mikkelin historiaa ja kuunnellaan juhlaesitelmää Suomen kuuluisimmasta vakoojasta Vilho Pentikäisestä.

SUKUKOKOUS

Sukujuhlan jälkeen pidetään Pentikäisten sukuseuran sääntömääräinen sukukokous. Sukuseura kaipaa uusia innokkaita jäseniä seuran toimintaan, joten vinkkaa etukäteen sukuneuvoston jäsenille miten voimme kehittää sukuseuran toimintaa.

LISÄTIETOA

Mikkelissä on runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Jos sinulla on jo tiedossa mieluisa hotelli, varaa se ajoissa. Tarkempia tietoja majoituksesta, sukujuhlan ohjelma ja hintatiedot tulevat tänne kevään/kesän aikana. Samaan aikaan avaamme myös ilmoittautumisen kotisivuille. Tästä tulee lisäinfoa seuraavaan sukuseuran lehteen. Varaa ajankohta jo kalenteriin. Kannusta myös seuraan kuulumattomia osallistumaan juhlaan. Kaikki ovat tervetulleita mukaan !