Uncategorized

Tervetuloa mukaan suvun ensimmäiselle vaellusreissulle 9.-11.06.2023

Tarkoituksena on järjestää unohtuman retki Kainuun/Pohjois-Savon Tiilikkajärven kansallispuistoon. Toivon mukaan tästä voitaisiin luoda perinne jaretkeilystä innostuneet voisivat kokoontua vuosittain. Tiilikkajärven hiekkarannoilla, tuoksuvilla tupasvillaisilla soilla, harjuilla ja metsien siimeksessä voit tuntea luonnon vahvan läsnäolon. Kansallispuiston ytimessä aukeavat rauhan rannat. Yksi puiston upeimmista hiekkarannoista on Venäjänhiekka, joka on saanut nimensä vuoden 1595 Täyssinän rauhan rajavedosta. Rauhasta jäi Tiilikkajärveen muistoksi kivi, johon on hakattu kruunu ja risti symboloimaan Ruotsia ja Venäjää. Alueella on paljon tutustumisen arvoista historiaa, kansallispuisto itse on melko nuori. Tänä vuonna tuli täyteen 40 vuotta.


Retki on tarkoitettu pääasiassa omatoimisille nuorille sekä perheille. ja jos paikkoja jää käyttämättä niitä täydennetään muilla ilmottautuneilla. Joten kaikki rohkeasti ilmoittautumaan!

Ohjelma:

Perjantaina kokoonnumme Uiton kämpän varaustuvalle, jonne on parkkipaikalta matkaa 3,5 km. Parkkipaikka Sammakkotammen opastuspaikka, osoite Valtimontie 1095, Rautavaara (tie nro 87).


Kämpällä ruokaillaan, tutustutaan toisiimme ja saunotaan sekä uidaan. Uiton kämppä 93m², 3 huonetta ja keittiö. Nukkumapaikkoja tuvassa 12 kpl, molemmissa kammareissa 4 kpl ja keittiössä 2 kpl = 22 nukkumapaikkaa. Uiton kämpältä löytyy tulentekopaikka, kaivo ja kompostikäymälä sekä vuokralaisten
käytössä on sauna laitureineen. Kaivon vesi suositellaan keitettäväksi ennen käyttöä.

Lauantai-aamuna aamiaisen jälkeen heitetään rinkat selkään ja suuntaamme aution kierron kautta kohden Pohjoisniemeä ja Kosevaa. jossa yövymme omissa majoitteissa. Kosevassa on telttailualue, tulentekopaikka sekä kompostikäymälä. Ruokailu hoidetaan omatoimisesti, samoin iltapala ja sunnuntain aamiainen. Matkaa päivälle tulee noin 10 km, jotein ei mikään mahdoton pienellekkään kulkijalle.

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Sammakkotammea, jossa autot odottavat. Matkalla on yksi vesistön ylitys, joka voidaan ylittää ylitysveneellä tai jopa uiden. Sammakkotammella on mahdollisuus tehdä myös ruokaa, jos joku haluaa syödä ennen lähtöä. Autoilla ollaan noin klo 12. Sunnuntain matkan pituus on noin 5,5 km.

Varustus:

  • Teltta tai joku muu majoite esim. laavu, riippukeinu, makuualusta ja makuupussi.
  • Rinkka tai reppu.
  • Säänmukainen varustus
  • wc-paperia
  • Juomapullo + juomista
  • pieni ensiapupakkaus
  • ruokaa (pe ja la iltapala, la ja su päivällinen sekä su aamupala). Uiton kämpällä on kaivo, jonka vesi suositellaan
    keitettäväksi ennen käyttöä.

Ruokailu:

perjantain päivällinen ja lauantain aamupala tehdään yhdessä.( järjestäjä hommaa tarvikkeet näihin.) Itse mukaan otettavia ruokia lauantain päivällinen, iltapalaa parille illalle ja sunnuntain aamupala. Sammakkotammen opastuspaikalla on mahdollista tehdä ruokaa, jos haluaa ruokailla ennen pois lähtöä.

Ilmottautumiset:

Viimeistään 01.06.2023 mennessä Veijo Pentikäinen 045-852 6966 tai sähköpostilla veijo.pentikainen@gmail.com

Mainitsethan mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Hinta:

Hinta :
20 € /hlö, alle 12 v ilmaiseksi


PS. Käykääpähän tutustumassa Tiilikkajärven kansallispuiston nettisivuihin,
siellä on kattavasti tietoa puistosta. https://www.luontoon.fi/tiilikkajarvi